Fredag igen!

Publicerat: 2012-11-30 | 09:08:30 i Allmänt
Nu har det varit dålig uppdatering här på bloggen. Jag har egentligen kanske hunnit skriva med det har liksom inte blivit av bara. Just nu sitter grabbarna och jag och äter frukost. Vi tog sovmorgon idag. Jätteskönt!
 
Igår var Noel och jag och storhandlade. Så nu är det fullt i både kyl och frys. På kvällen kom Helena, Kaisa och Arwid hit och käkade mat och fikade. Det var jättetrevligt och skönt att slippa sitta själv då Linus var på Olearys.
 
Idag kommer kusinerna bus hit och ska vara här tills Fredde kommer och hämtar dom vid 15.30. Vi ska ha lite fredagsmys och fika lite gott. Jag ska försöka hinna tvätta upp all tvätt och plocka ner alla lampor i fönstrena. Imorgon ska allt julpynt upp. Det ska bli mysigt med lite julstämning. Jag hoppas faktiskt att det kommer lite snö snart. :) Det är inte likt mig! Mormor och Mamma kommer iaf hit imorgon och hjälper mig medan Linus och pappa åker iväg med barnen. Och på söndag ska jag hjälpa Ewe&Antton och flytta. Full fart hela helgen.. Det gillar vi.
 
Hoppas ni har en bra helg allihopa!
 
Kram
Min fina fina mormor som är hela 80 år! En helt fantastisk kvinna som absolut är min förebild! <3

skitväder.....

Publicerat: 2012-11-27 | 09:38:03 i Allmänt
Herregud vad det regnar. Nu har det ju hållt på sen igår utan uppehåll. Jag bara älskar att ha två hundar i det här vädret varav den ena är vit. Han blir ju inte ett dugg skitig när det är såhär ute.. :/
VART ÄR SNÖN??
Det är bara att ta tjuren vid hornen och ge sig ut på en promenad. Först ska Noel och jag äta upp frukosten. Sen blir det att pälsa på oss, ner med Noel i vagnen, på med regnskyddet och knalla iväg. Suck!
 
Sen väntar ju rensning av garderoberna. Lär väl ta halva dagen..
 
Sen ska Vinne hämtas på dagis. Om jag inte har hunnit handla då vilket jag har svårt att tro så åker vi och gör det då!
 
Hoppas ni andra har en bra dag i regnet..
 
Kram

Vardag

Publicerat: 2012-11-26 | 22:03:39 i

Då har måndagen snart passerat. Jag fick en liten sovmorgon idag till 8.30 i alla fall! Alltid nåt! Sen tog vi det lugnt på förmiddagen. Åt frukost länge, jag betalade räkningar och vi tog en promenad med hundarna i regnet..
Sen blev vi bjudna på lunch hemma hos Sandra. Till barnens stora förtjusning serverades det pannkakor. Och dessutom fanns det typ allt man kan tänka sig till pannkakan. Glass, sylt, grädde, banan, chokladpudding!! Mumma tyckte nog både barnen och vi vuxna! 😊

Sen åkte vi hem och när Linus kom hem käkade vi mat! Igen! Ha ha.. Vinne satt framför barnprogrammet och åt och när han var färdig skulle han spexa lite. Han skulle dansa till Eric Saade förstås och medan Linus och jag satt och klappade och hejade på så hade Elvis hoppat upp i soffan för att försöka nå maten, till följd av att tallriken med makaroner och köttbullar åkte ner över hela soffan och hela mattan!! 😒 det var bara att dra fram dammsugaren och sätta fart. När Noel hade somnat och Linus låg och läste för V gick mamma och jag en långpromenad med hundarna. Jag har aldrig varit så blöt i hela mitt liv. 1 timma med ösregn hela tiden!!! Till och med hundarna ville fort hem till slut! Det fick bli ett varmt bad direkt när jag fått av mig alla blöta kläder. Elvis har haft ett ryck och varit helt tokig fram tills nu! Han har hittat både det ena och det andra att bita på! Mupphund!!

Imorgon väntar en måstegrej!!! Jag ska rensa bland mina kläder! Suck.. Men det är alltid skönt efteråt!
Sen ska det storhandlas också och vid 17.30 har V fotboll!
Bäst att gå och lägga sig. Sängen kallar känner jag..

Kram och Godnatt vänner


Stockholm

Publicerat: 2012-11-26 | 10:37:01 i Allmänt
Vi har haft en bra helg. Däremot är det ju sjukt stressigt i huvudstaden. Man känner stressen rusa på en så fort man kliver av tåget. Folk springer och har brottom överallt. Puh!!! Jag gillar att åka dit en helg men det är alltid skönt att komma hem till Norrpan sen. :)
På lördagen gick vi en liten sväng på stan innan vi till slut hittade ett ställe att luncha på. Vi delade på en flaska vin till maten och sen bar det av till Cirkus och Tomas Ledin. Han var bra, en sjukt bra liveartis som bjuder på sig själv. Och låtarna är ju bra livelåtar som alla kan sjunga med till. Och det var fullsatt.. Efteråt tog vi ett glas innan vi åkte till lägenheten och dressade om till kvällen. Jag kan lova att jag aldrig har åkt så mycket taxi i hela mitt liv. ;)
Vi åt på Oleary´s innan vi gick vidare till en pub som hette Kellys. Det var väl inget höjdarställe så efter en cider och en shot tog vi en taxi till Soup Bar. Där blev det en drink och det stället var väl lite mer i vår smak. Bra musik men hysteriskt med folk på ett så litet ställe.
 
Till slut när klockan närmade sig 24 gick vi till Collage. Det finns ju inget kösystem alls utan vakterna pekar bara på dom som får gå in. Det är lätt att vara tjej i Stockholm. En kille som stod bakom oss fick inte komma in för att han hade skitiga Converse på sig. :/
 
Väl inne och efter en stund köandes för att lämna in jackan kom vi upp och beställde en drink. Folket bara fylldes på och till slut var det smockat. Man kunde liksom inte röra sig någonstans. Det var ett väldigt litet dansgolv ovh för mig som inte är singel blev det lite segt. Vid 02 gav vi upp och tog en taxi hem. Då var kön fortfarande lång utanför. :/ Stockholms nattliv är nog kul om man är singel och skitfull. Vill man däremot gå ut och dansa är det kört.
 
På söndagen blev det bakismat i form av Mc Donalds innan vi hade 3,5 timmar shopping framför oss. Det blev en hel del till slut. Jag har nog aldrig shoppat så mycket på samma gång åt mig själv. ;)
 
Det var skönt att komma hem till mina grabbar. Vi har haft en mysig helg men hemma är alltid bäst!
Stockholm är verkligen en fin stad men som sagt, stress stress stress...
 
Nu ska vi göra oss iordning. En promenad och sen ska vi åka hem till Sandra och lilla Einar.
 
Snart är det 1.a advent hörrni. Ska faktiskt bli mysigt att få julpynta här hemma!
 
Kram på er
 
Förra julen såg magen ut såhär. Det här året är den väl liite mindre och Jabba kommer att få träffa jultomten för första gången i sitt liv. :)

Klart

Publicerat: 2012-11-23 | 21:48:56 i

Sådärja!! Nu är jag färdigpackad.. Barnen sover och hundarna sover, tills jag rör på mig! Då har jag tassarna precis bakom hela tiden! Dom har stenkoll på matte! 😉

Nu sitter jag med en snygg ansiktsmask och sen ska jag ta en dusch! Sen blir det sängen för mig. Syrran hämtar mig 7.45 imorgon och tåget går 8.30.. Mot Stockholm för en rolig helg. Hoppas jag hittar lite på stan! Har fått order hemifrån att BARA köpa kläder till mig själv! Han är bra snäll min älskling!!!

Jag har iaf fixat och donat här hemma för att allt ska flyta på så smidigt som möjligt för mina grabbar! 😊

Nehe. Nu väntar duschen..

Godnatt på er

Kram


Rolig helg

Publicerat: 2012-11-23 | 09:37:43 i Allmänt
Då var det fredag igen. Veckan har sprungit förbi som vanligt och den här veckan har mestadels handlat om problem med min skitbil. Jag har åkt fram och tillbaka till verkstaden, ena gången mett ett rör hängades och slåpandes i marken, fram och tillbaka till bilbesiktningen och så samma visa igen. Så fort felen är fixade åker biljäveln ut på Blocket. Så om någon är intresserad av en Saab, årsmodell 99 som gått nästan 23000 mil för ca 10.000:- så är det bara att höra av er. Den har gått sjukt bra fram tills nu och är billig i skatt och försäkring.
 
Nu till något roligare! Imorgon bitti åker Hanna, Malin och jag till Stockholm!! Vi ska shoppa, käka gott, parta och gå på Tomas Ledin på Cirkus! Det ska bli hur roligt som helst och jätteskönt att få komma iväg en sväng. Det här innebär att Linus och jag inte ses fören på söndag kväll. Det har blivit väldigt hattigt den här veckan. Han har bortamatcher onsdag, fredag och söndag. På söndag är barnen i trygga händer tills jag kommer hem. Bästa Ewe&Antton ska vara här och ta hand om alla grabbar. Tack snälla ni!!
 
Idag ska jag fixa lite. All tvätt ska vikas och läggas in, hundarna ska tas på en promenad, jag ska handla så att det finns mat här hemma, jag måste in till stan en sväng och köpa lite nytt smink bland annat som tagit slut, jag ska hem till Johanna och låna skor, jag ska färga håret, packa och däremellan försöka umgås och roa mina barn! :D
Vinne är hos sin farmor så jag ska föörsöka hinna så mycket som möjligt innan han kommer hem. Noel hänger ju bara på som vanligt! Men det börjar bli sjukt tråkigt att sitta i vagnen tycker han.. Men idag måste vi!!
 
Nu är det dags att jag sätter fart..
 
Trevlig helg allihopa..
 
Kram
 
 

Breaking Dawn part 2

Publicerat: 2012-11-20 | 10:05:32 i Allmänt
Igår var jag och såg den. Den sista! Jag var spänd, det ska jag erkänna men jag hade inte så höga förväntningar då jag hade fått höra innan att man inte skulle ha det.
 
Jag vet att det är många som tycker att dom här filmerna bara är skit. Jag ska erkänna att det tog lång tid innan jag ens såg den första. Vampyrskit och bara massa overkligt är egentligen ingenting för mig. Men efter att ha blivit tvingad att se den första var jag såld. Jag är nog däremot inte som många tjejer, helt förälskad i skådespelarna men det är själva historien och kärleken i filmen som fångar i alla fall mig. Att älska någon, att vara villig att dö för någon, att ha någon som skyddar en oavsett vad, att känna så starkt för någon att man är villig att ge upp hela sitt liv för den personen. Sen är det mycket det förbjudna och det farliga som lockar! ;)
Det är ju såklart bara på film ett liv kan se ut så här men det är väl därför man sitter som klistrad. Att få vara i den världen en liten stund. För att sen återgå till verkligheten såklart. Jag gillar min verklighet.
 
Dom är dessutom sjukt snygga tillsammans. Edward och Bella! Äckligt perfekta.
 
 
Sen är det ju sjukt häftigt. Tänk att få föralltid tillsammans med den man älskar mest i hela världen. Att veta att man kommer att leva tillsammans i en evighet. Vi människor får leva med "I nöd och lust, tills döden skiljer oss åt".. Det kan duga det också! Än är det många år tills dess. :)
 
Jag bara älskar musiken i den här sista filmen.
A Thousand Years och Turning Page är helt fantastiska låtar..
 
Och deras lilla dotter. Vilket vackert barn!
 
          
 
Jag var dock lite besviken och tyckte väl att det kunde ha hänt lite mer i filmen men det var i alla fall ett lyckligt slut! Känns såklart tråkigt att det var sista filmen men nu känns det änddå som att det inte finns så mycket mer som kan hända i den här sagan. Sista filmen får alltså godkänt ändå!
 
Nu ska jag återgå till min vardag och åka och handla. :)
 
Kram på er
 
 
 
 

Problem!

Publicerat: 2012-11-19 | 14:58:16 i Hundarna
Ni som inte har hundar eller som inte är intresserade av hundar kan sluta läsa här! ;)
 
Jag har ju två små busar här hemma.
Affe eller Alfons som han heter är ju 5 år och en Pomeranian. Han var till en början min lilla bebis. Sen kom Vinne och han fick då bli en hund istället. Bra! Han är en liten hund med ett psyke som en stor. Han har haft otur och har blivit biten av hundar 2 gånger vilket har gjort honom rädd och arg mot andra hundar. Det här har blivit ett stort problem och en jobbig process vid promenaderna. Jag vågar absolut inte släppa fram honom så att han får hälsa på andra hundar, även om det är små då jag absolut inte litar på honom och jag vill inte riskera att det händer honom något igen. Han blir tokig och skäller så fort en annan hund visar sig. När man dessutom har vagnen med Noel i och oftast även Vincent på cykel med sig finns det liksom inte så mycket tid att försöka "träna" bort det här beteendet. Det verkar inte fungera hur jag än gör. Kan man få bort det här fast att han är så pass "gammal" nu?
Jag skulle vara jättetacksam om någon hundkunnig person försöker sig på en lösning...
 
Nu till nästa problem. Vi har ju skaffat oss yrvädret Elvis nu också. Han är 5 månader och fortfarande valp. Jag vill ju absolut inte att Affe ska smitta av sig på honom så att jag har två hundar som skäller när vi är ute på promenader. Jag verkligen avskyr när hundar skäller på andra hundar vilket gör det ännu mera irriterande att Affe har blivit så. Kan man göra något för att visa Elvis att andra hundar inte är farliga??
 
Hoppas det finns någon kunnig hundmänniska som kan hjälpa oss!!
 
Fina Alfons
 
BusElvis
 

Kommentera

Publicerat: 2012-11-19 | 09:52:55 i Allmänt
Förresten, jag skulle bli jätteglad om ni lämnade en liten kommentar ibland när ni är inne och läser. Så jag vet vilka som följer lilla mig. :)

Kram vänner

Sovmorgon

Publicerat: 2012-11-19 | 09:45:21 i Allmänt
En välbehövlig sovmorgon fick starta den här måndagen. Noel vaknade 8.45 och Vinne kom precis ner. Nu sitter vi och käkar lite frukost. Efter att ha varit ute och kommit hem 04.00 i lördags natt vilket innebar typ 4 timmars sömn kändes det skönt att vakna imorse, inte bakis och utvilad! Det är andra tider nu när man har barn. Det funkar liksom inte att ligga och slöa och vara dålig dagen efter!! Dagen startar när barnen vill och då är det bara att pallra sig upp.
 
Igår var det hockey, som vanligt på söndagar. Vinne hade träning. Linus hade match. Efter Linus match följde Ewe&Antton och Hanna&Malin med oss hem och käkade pizza och kollade på Solsidan och en film. Det blev en slapparkväll i soffan...Skönt!
 
Idag ska vi göra lite måsten. Bädda rent i alla sängar, dammsuga, tvätta och sen blir det en sväng ute. Promenad och så får jag nog muta Vinne med en tur till lekparken för att han ska vilja följa med. :/ Han är verkligen inget utebarn och det har han nog dessvärre fått efter sin mamma som fryser väldigt lätt.
 
Ikväll ska jag iaf på bio. Den sista delen av Breaking dawn. Förväntningarna är höga, såklart. Hoppas den är sjukt bra!
 
Imorgon kanske det blir en tripp till Ullared. Måste bara skaffa barnvakt åt Jabba. Känns lite som självmord att ta med en 11 månaders till ett ställe med sjukt mycket folk, sittandes i en kundvagn hela dagen utan att få krypa runt och röra på sig ordentligt. Sen är det ju en bit att åka i bilen också. Och det är inte Noels favorit. ;)
 
Ha en bra måndag..
 
Kram

Bara för att

Publicerat: 2012-11-16 | 23:19:47 i

Idag har jag varken haft tid eller känt för att blogga..

Det fick bli en dag på stan. Lunch med Johanna och hennes gulliga mamma, köpa present till morgondagens kalas, ett besök på systembolaget och till sist en godispåse från Hemmakväll..
Vinne har varit på Finspångs badhus med moster och kusinerna så det va bara jag och Jabb på stan.

Kvällen spenderades med mamma, syrran, barnen och Malin. Mysigt!

Hästarna förlorade efter straffar ikväll! Synd! Dock sjuk upphämtning då dom gjorde 3-3 59.59.. Ha ha

Nu ska jag sova! Har en hund snarkandes på golvet och en i sängen!
Godnatt med er..

Zzzzzz


Tandjäkel

Publicerat: 2012-11-15 | 17:08:24 i Allmänt
Aj aj aj..
Jag har fruktansvärd tandvärk. Det liksom gör ont i hela sidan. Örat, tanden, halsen..Och det finns inget som hjälper. Jag vill inte ha några visdomständer.. Dom får faktiskt inte plats.
 
Ikväll ska jag hem till mamma en sväng. Ewe ska dit och färga hennes hår så jag passar på att smita iväg en stund. ;) mamma bjuder på mat och mormor kommer också dit. Min fina mormor. 80 år och den snyggaste och fräschaste mormor jag vet!
 
Annars har dagen varit bra. Vinne hade en bra morgon! Tack för det. Sen har jag lämnat bilen på verkstaden, käkat lunch, hämtat bilen, handlat fika och nu är Hanna här med barnen och leker..
 
Vanligtvis brukar jag verkligen se fram emot fredagen men imorgon ska Linus ha bortamatch så det blir ensamt imorn kväll. Hoppas Hanna och Mallan ville komma hit på lite käk och fredagsmys. På lördag är det iaf party för min del. Bästa Jonna fyller år och det ska firas. Söndagen går i hockeyns tecken även den här helgen. Först Vinnes träning och sen Linus match. Det lär nog vara en seg mamma som står i den kalla ishallen klockan 10.30 på söndag. Men det är bara att bita ihop! :D
 
Bästa Jonna!!!
 
Trevlig helg allihopa!
 
Kram

Vincent 15 år

Publicerat: 2012-11-14 | 19:52:38 i Allmänt
Imorse var det dags igen. Efter 40 minuter satt han i soffan och hade inte tagit en enda tugga på varken mackan eller yogurten. Jag hade då "tjatat" på honom några gånger för mycket innan jag stängde av barnprogrammet för att markera att det är inte ok att bara sitta i soffan utan att äta. Då bröt helvetet lös återigen. Skrik, skrik och skrik.. Och så lite sparkar och slag. Nu har jag provat med allt. Vi är absolut inga föräldrar som ger med oss eller som skämmer bort barnen genom att låta dom få sin vilja igenom. Därför är det extra irriterande och jobbigt att han beter sig som ett sådant barn. Jag försöker att sätta mig ned och prata med honom, jag sätter honom i hans rum så att han får tänka och komma ner igen när han har skrikit färdigt och tänker säga förlåt, jag ignorerar honom..
 
Idag gick det till och med så långt att jag själv var tvungen att stänga in mig i badrummet för att andas lite. Annars hade jag förmodligen kastat ut ungen ur huset! :/
 
Man känner sig ledsen och trött efter ett sådant bråk och även om vi blir sams igen så lämnar jag honom på dagis, 10 minuter för sent med ont i magen och skuldkänslor. Varför??
Jag vet att det här förmodligen bara är en fas som han måste gå igenom men det är ändå jobbigt och påfrestande. Både för honom och för oss... Och det här året känns det som att de olika trotsperioderna bara byter av varandra.
Och just nu verkar som sagt ingenting hjälpa. Hur man än gör så kommer dessa utbrott flera gånger på en dag.
Och om man frågar honom varför han blir så arg så vet han inte varför. Han ber ju om ursäkt och han berättar för Linus när han kommer hem att han har varit dum mot mamma men sen kommer det flera ändå.
 
Det är otroligt skönt att han sköter sig när vi inte är med honom i alla fall...
 
Nu kom han hem från ishallen, stolt som en tupp då han fått ha #8 på tröjan på fotograferingen. Han är glad och berättar för mig vad dom gjorde och vad som hände. Sen är det läggdags och då blir han som förbytt igen. Suck!
 
Nu verkar han iaf ha lugnat sig. Linus ligger där uppe och läser för honom. Själv ska jag lägga mig i ett bad och koppla av lite. Noel och jag tog en kvällspromenad med mamma och hundarna förut så nu är det dags att göra kväll innan Greys börjar.
 
Natti natti på er
 
/Trött mamma
Här var du inte gammal din lilla skitunge! Jag längtar efter den glada mysiga Vinne nu. Hoppas han behagar att visa sig SNART!!! <3
 
 

Lugnet efter stormen

Publicerat: 2012-11-13 | 17:35:12 i

Puh! Dagen har verkligen gått i ett!
Började med en hyfsad morgon där Linus var snäll och gjorde frukost åt mig! Sen vaknade Vincent och då tog morgonen en helt annan vändning. Jag hällde visst hans juice i fel mugg och då bröt helvetet lös.. Jag skrev igår att jag är en stolt mamma åt mina barn och det är jag verkligen, men just nu är V inne i en period där han blir galen på minsta lilla och det är nästan alltid jag som får ut för det. Känns tråkigt att vara arg och osams med honom samtidigt som jag är glad att han sköter sig och är snäll på förskolan! Jag hoppas verkligen att det vänder snart för att jag märker att även han själv tycker att det är jobbigt och tråkigt att bråka!

Vi hämtade Hanna och barnen och åkte och lämnade på Jollen! Sen skjutsade jag Hanna till verkstaden för att hämta sin bil och efter det åkte Noel och jag hem och gick en promenad med hundarna!

Vid lunch åkte vi in till stan och åt med Kaisa! Lilla Arwid sov hela tiden men Noel va vaken och terroriserade! 😉 sjukt tråkigt att sitta stilla och glo tycker Jabb! He he

Vid 14 var det dags att hämta alla 3 busar.. Vi åkte hem och fixade fika och sen kom Alex och barnen hit och lekte. Fullt ös med 6 ungar och 2 hundar. Nu har alla åkt. Alex och barnen hem och dom andra tre åkte med mormor på fotbollsträning! Välbehövligt! För alla parter. Så nu sitter jag och ger Noel mat i lugn och ro och sen ska han få ta ett bad innan det är natti natti!

Sen börjar vi om! När V kommer hem ska han äta och bada! Linus har flytt fältet och är och tittar på LHC ikväll.. Skönt för honom! 😜

Nehe.. Nu ska en bajsblöja bytas! Bara att ta ett djupt andetag och köra!

Ha en skön kväll.. Det ska jag ha såsmåningom! ☺

Kram


Stolt mamma

Publicerat: 2012-11-12 | 19:47:27 i

Idag har jag varit på utvecklingssamtal på Vincents förskola. Jag kan inte annat än att känna mig stolt! Han är enligt pedagogerna en snäll, omtänksam, omtyckt och nyfiken kille. Han deltar med glädje i allt dom gör och han har en självklar plats i gruppen! Men den bästa och största egenskapen hos Vinne är att han har ett stort hjärta och bryr sig om dom andra barnen! Det värmer i mammahjärtat att få höra det!

När man får höra sådana ord om sin lilla kille gör det faktiskt ingenting att han trotsar sin mamma och bråkar lite här hemma!☺

Nu får vi se hur vi lyckas med nästa busunge. Jag har en känsla av att de är kan bli lite tuffare med Jabba. Han är nämligen en klass för sig när det kommer till vilja och envishet! Ha ha

Mina älskade grabbar!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!