Godmorgon

Publicerat: 2011-11-30 | 08:40:12 i Allmänt
Har haft en betydligt bättre natt inatt.. Bara varit uppe och kissat 2 gånger, bebis har varit ganska lugn och innan jag gick och lade mig fick jag massage av min kära älskling! Visserligen har Vinne sovit hos oss.. Så jaa.. Nåt är det med lilleman. Han brukar vanligtvis sova mestadels av nätterna i sin egen säng men nu är det bredvid eller helst PÅ mamma som gäller. Detta innebär ju också att jag i princip får ligga intryckt mot väggen för att skydda magen från armbågar och sparkar och för att det inte finns så mycket mer plats! :/ Hur ska detta gå när barn nr 2 kommer? Linus! Förbered dig på många nätter i soffan! ;) hahaha

Idag ska jag till barnmorskan. Hoppas lillis ligger fixerad med huvudet nedåt. Jag tror det. Rumpan skjuts oftast ut på vänster sida och sparkarna kommer oftast på höger sida. Vi får se om jag har rätt! Efter idag har jag bara 2 besök hos bästa Margareta kvar. Jag tror dock bara att det blir högst 1! Den 14/12.. För den 28/12 har vi nog fått tillökning..
Är otroligt glad att jag har Margareta som barnmorska. Jag går ju på Lovisa Mottagningen och inte på sjukhuset. Känns väldigt personligt och hon är verkligen super på alla sätt! Både jag och syrran har haft henne som barnmorska så hon känner oss i familjen väl! :) 

Nu till något annat. Renoveringen. Jodå, det går framåt och vi räknar med att kunna flytta in i sovrummet nästa vecka. Idag kommer elektrikern, på fredag ska panelen vara uppsatt och i början av nästa vecka ska det målas och sättas dit lister. Sen är det klart! Bara att börja boa! :D
Vill ju gärna ha det färdigt innan bebis kommer. Har även hittat en fin säng till Vinne. Helt i min stil.. Nu återstår det bara en garderob till hans rum och lite småfix.. Blir nog ett besök på Ikea snart tror jag..

Linus har bortamatch idag.. Hoppas såklart på vinst! Nu är det ju bara 5 matcher kvar innan lite uppehåll.. (I alla fall från matcherna). Tror att dom tränar typ hela tiden ändå.. Jag kanske tar mig hem till mamma och pappa och lägger mig i ett varmt bad. Det vore nåt för en höggravid som jag! ;)

Trevlig onsdag på er..

Becka


Skitnatt

Publicerat: 2011-11-29 | 13:29:56 i Allmänt
Igår var det ju som sagr fullt upp hela dagen och min kropp bara skrek efter att få lägga sig ner och sova, eller åtminstonde vila! Efter att ha hämtat syrran inne i stan och lämnat av lite saker hos mormor kom jag hem till en hysteriskt ledsen Vincent. Han somnade i soffan med Linus vid 19 men vaknade alltså vid 20.30 och kunde knappt få luft. Till slut lugnade han sig men sa att han hade ont i magen. Han yrade ganska mycket och pratade om dagis och att han hade ramlat och slagit sig men sen somnade han om igen.. :/
Som förälder blir man orolig men man måste ju hålla sig lugn för hans skull! Sen var det dags igen vid 21.45.. Han vaknade återigen och var jätteledsen. Han ville bara vara hos mamma så det var bara att borsta tänderna, tvätta sig och gå upp och lägga sig med honom. Skönt i och för sig då jag var helt slut i kroppen...OM jag nu hade fått sova! Han somnade men gnydde och vände och vred på sig mest hela natten. Han vaknade väl 5 gånger till och var så ledsen att jag fick tända lampan och försöka prata med honom. :(
Stackars lilla! Man blir orolig när han är ledsen och man inte vet vad det är. Samtidigt som jag för tillfället är hysteriskt trött på kvällarna/nätterna och därmed får mycket sämre tålamod. Men imorse när jag väckte honom vid 9 var det som om ingenting! Han käkade frukost och var pigg och glad. :)

Däremot ville han pussas och kramas lite extra när jag lämnade honom på dagis. <3
Kan det vara så att han känner på sig att det kommer att ske en stor förändring snart!? Han vill ha lite extra uppmärksamhet och tid med sin mamma.. Jag vet inte, men har läst det nånstans har jag för mig! ;)

Idag mår jag väl sådär. Förutom att jag är trött så fryser jag och när jag skulle äta min lunch fick jag göra många pauser för att överhuvudtaget få i mig någon mat. Har en lustig illamående känsla.. Blä! Men jag jobbar till 18 idag så det är bara att bita ihop och se glad ut...
Ikväll blir en tidig kväll i alla fall och jag hoppas att Vinne sover bra som vanligt..

Imorn ska jag till barnmorskan igen. Tiden går fort. Redan vecka 36..Skönt!

Hoppas ni har en bättre dag än jag..

Kram till er

Becka

  image description Lite skillnad på storlek! :)

Slut som artist

Publicerat: 2011-11-29 | 08:31:04 i Allmänt

Jobbat
Lunchat med Charlotte
Köpt 2 amningsbhar (jättefina och supersköna)
Hämtat 3 grabbar på dagis
Fixat mellanmål
Lekt
Fixat mat
Duschat grabbarna
Storhandlat
Plockat iordning allt hemma

Allt detta med förvärkar och sammandragningar! Så nu är det godnatt för min del..


Förlossningsberättelse 27/5-09

Publicerat: 2011-11-28 | 09:12:34 i Allmänt
Det är onsdag morgon och klockan är väl 06.00 när jag vaknar hemma i lägenheten på Lindövägen och går på toaletten. Jag drar på mig trosorna när jag är färdig men känner att det blir lite blött i trosorna direkt. Är fruktansvärt trött så sätter på mig en binda och går och lägger mig igen. Jag förstod ju såklart att det förmodligen var vattnet men jag hade ju inget ont. När L vaknar för att åka till jobbet vid 7 går jag också upp. Jag berättar att jag tror att det har börjat läcka vatten och han vill såklart vara hemma från jobbet. :) Men jag säger åt honom att åka dit och att jag ringer om det händer något. (Kan ju ta väldigt lång tid hade jag hört)
Sen ringer jag syrran. Hon blir helt hysterisk (men överlycklig) och säger åt mig att genast ringa förlossningen. Jag ringer dit vid 8 och berättar att jag tror att vattnet har börjat sippra. Jag får som svar att det är väldigt fullt här uppe just nu men ni kan komma upp vid 10 så blir du undersökt då! Jaha tänkte jag, det låter ju bra. Jag hade inte ont eller så heller så det kändes ok.

Jag klädde på mig men kunde inte äta någon frukost. Sedan gick jag hem till syrran och fick då stanna några gånger när jag fick en värk! Men det var fortfarande ingen fara. Charlie som bara var 9 månader då skrattade åt mig när jag hade ont! ;) Hanna skjutsade oss upp till förlossningen där jag blev undersökt. Allt tog ganska lång tid då det var väldigt mycket barn som föddes just den här dagen. Jag passade på att skriva ett sms till Della och Alex som jag skulle träffat och lunchat med. Jag skrev, "Hej tjejer! Kan nog inte komma och äta ugnspannkaka idag för jag ska nog föda barn!" :) Dom ringde och önskade lycka till!
Vid 11.45 får vi besked att vi får åka hem. Ta en panodil och försök gå och lägga dig och vila. Mmm eller hur.. Vid det här laget hade jag rejält ont och fick stanna hela tiden påväg ner till bilen.

Väl hemma igen satte jag på ett bad och lade mig där. L gick och lagade pannkakor. Han var hungrig! :) Det var inte jag!! Efter ca 1 timma i badet började paniken smyga sig på mig och jag ropade på Linus att vi måste åka tillbaka. Jag höll mig ändå lugn och sansad nästan hela tiden. Linus ringde förlossningen men det var ju så fullt så det fanns ingen plats för oss. Hur ont har du på en skala 1-10 var frågan? Eh ja..jag har aldrig fött barn innan men nu vill jag typ dö, räcker det? Efter ett samtal till svärmor som i sin tur ringde förlossningen, fly förbannad fick vi komma upp igen. Linus pappa skjutsade oss och jag låg i baksätet och ville slå sönder inredningen i bilen. Dock så skrek eller svor jag aldrig utan andades och flåsade mest hela tiden. Det ska väl tilläggas att Linus pappa är gammal ambulans förare så han kom med lugna anvisningar då och då när han märkte att jag fick lite panik. Det var kaos på förlossningen när vi kom upp men efter mycket om och men fick vi komma in på ett rum och blev undersökta. Det konstaterades att jag var öppen 5 cm vilket alltså hade gått väldigt fort och jag hade kämpat på bra hemma. Nu är väl klockan 14.00..

Jag ville bada. Ingen bedövning! Badkaret var ledigt så där inne spenderade vi den kommande tiden. Hade en superduktig barnmorska som var inhyrd från Stockholm. Hon fick springa emellan olika rum. Det var som sagt väldigt fullt den dagen. Jag kämpade på med andningen och mellan värkarna drack jag väl typ 30 glas saft. Slemproppen lossnade och värkarna och trycket  blev bara starkare och starkare. När klockan var 15.40 ville jag gå på toaletten. Trycket var enormt och jag ville helt enkelt bajsa...trodde jag. Linus hämtade barnmorskan och hon undersökte mig. "Du ska nog inte bajsa, du ska föda barn" fick jag till svar då. Jag var redan öppen 10 cm..
Klockan 15.50 är jag inne i förlossningssal 61 och sitter på en pall. Jag kämpar på men tycker att tiden går sakta. Huvudet är ute men åker in igen. :/ Men när klockan är 16.21 föds lilla Vincent. Han var tagen av en snabb förlossning så han skrek inte. Det hela gick väldigt fort. Navelsträngen klipptes och 3 personer kom inspringandes i rummet och tog honom med sig. Linus fick också följa med. Min extremt duktiga barnmorska hann i alla fall förklara för mig att det inte var något allvarligt. Moderkakan kom ut smidigt direkt efteråt och efter 5 min kom Linus in i rummet med Vincent. Vi hade blivit föräldrar!

Jag var överlycklig, helt utmattad, trött, förvirrad, superglad och helt förälskad i denna lilla varelse.
På 6 timmar var förlossningen över och allt gick väldigt smidigt. Att få höra honom skrika var det bästa ljudet vi kunde tänka oss. DÅ!! :) Linus gick ut och ringde alla och berättade den glada nyheten. Vincent William Linus föddes alltså 27/5-09 klockan 16.21.. 4 dagar före BF. Han vägde 3365 g och var 49 cm.. En helt underbar liten pojke med stora röstresurser! :D

Jag klarade förlossningen utan bedövning och det har jag tänkt försöka med även denna gången! :/
Nu har jag i alla fall något att jämföra med och jag vet ju ungefär vad som väntar. Och jag ska säga att jag är laddad till tusen och inte ett dugg nervös. Jag vill föda barn! NU!


Gravid V.36

Publicerat: 2011-11-28 | 08:20:58 i Allmänt

Barnet

Ungefär 45 cm och mellan 2.5-2.7 kg.

Barnets sugmuskler har blivit starkare och det har blivit rundare i hela ansiktet.
En färdig individ gör sig redo att födas. Nu är det bara slutspurten, den sista månaden kvar men redan nu går det bra att födas till ett liv utanför livmodern. Barnet har trängt ner djupare i bäckenet, magen har sjunkit och plötsligt blir det lättare att andas. Barnet lägger på sig ytterligare ett kilo under den sista månaden.

Mamma

Bara en månad kvar!

Belastningen på rygg och bäcken ökar, det är påfrestande för ledband och muskler.
Vid den här tiden är det vanligt att man kan känna sig både lite nedstämd och irriterad. Det är påfrestande att vara stor och tung och allt går långsammare än det brukar göra. Du blir andfådd för minsta lilla och svettas mer än vanligt. Om du känner dig rastlös och orolig så är det helt normalt. Många kvinnor sover oroligare, har mer halsbränna och springer och kissar stup i kvarten, även nattetid. Du börjar längta efter att föda, att få se ditt barn på riktigt och att snart få din egen kropp tillbaka igen.


Det närmar sig med stormsteg. Veckorna bara rusar förbi men det är jag tacksam för. I alla fall när det kommer till graviditeten. Magen har sjunkit enormt mycket vilket har gjort det lättare att andas men samtidigt ökar trycket nedåt. Har hela morgonen idag haft förvärkar och sammandragningar. :/ Det gör ont som satan! Med Vinne fanns det inga som helst tecken på att det var dags fören dagen då han föddes. Här är det verkligen inte så!
Jag tycker ändå att det känns som att den här bebisen har mycket plats att röra sig på där inne. Den sparkar och far som vanligt. Dock så är det lite mer bökande nu. Inte dom här riktiga kickarna!
Igår packade jag färdigt BB väskan. Idag ska jag bara köpa en amningsbh så är allt klart. Eller ja just det, videokameran ska laddas och packas ned också. Viktig detalj! :)
Kom snart ut lillis! Vi längtar efter dig! <3


Bra dag!

Publicerat: 2011-11-23 | 08:20:20 i Allmänt
Hej på er..
Onsdag idag! Jag gillar onsdagar. Det härliga med den här onsdagen är dels att jag har fullt upp hela dagen och dels att jag är ledig imorn! :D Vinne ska till BVC på 2,5 årskontroll så imorn blir alltså en ledig dag för mig och lilleman. Det tackar vi för!

Idag är det fullt upp som sagt. Jobb, hämta V på dagis, hem och byta om och åka och handla lite. In till stan för fika med bästa tjejerna och slutligen hockey. Som ni ser går dagarna fort när man har att göra! ;)
Tänkte även hinna köpa lite saker till BB väskan idag. Får kila iväg på lunchen tror jag!

Den lediga torsdagen ska spenderas med Alex, Della och alla barnen. Det var verkligen hur länge sen som helst som vi hann ses allihopa. Tiden räcker inte till och det är tråkigt! Kommer ihåg den tiden då vi alla hade ett varsitt barn, var mammalediga och träffades varje måndag för adventsfika! Men det var då det! Imorn ska vi käka lunch och sen tänkte jag bjuda på lite adventsfika och se om man blir lite nostalgisk. ;) Årets första lussebulle ska ätas tänkte jag. Ska bli riktigt mysigt att sitta och prata om allt som hänt den senaste tiden. Hoppas barnen leker lugnt och fint! :D hahaha

Vincent göra stora framsteg på blöjfronten hemma. I 2 nätter nu har han sovit med blöja men vaknat helt torr och kissat på toaletten direkt på morgonen. Så inatt testade vi utan. Och han klarade det! Inget kiss i pyjamasen. :) Jag vet ju att det kommer att komma bakslag och att man kommer att få torka kiss och byta lakan mitt i natten men vad gör väl det. Vi har verkligen inte haft bråttom med det här. Han har fått välja mer eller mindre själv om han vill ha blöja eller inte. Så nu är han även utan på dagis och det går jättebra! Han börjar verkligen bli stor nu. Ingen blöja, stor säng och till jul ska han även ge bort sina nappar till tomten. Det är också något han har valt själv! Men filten får han behålla ett tag till tror jag! :/
Det är svårt med sånt där. Jag vill ju absolut inte ändra och ta bort massa saker för honom nu när han ska bli storebror, det kommer bli en stor förändring bara det! Men jag tycker inte att barn ska behöva ha napp när dom är äldre än 3 år. Så då passar det ju bra om han nu vill ge bort napparna till jul. Filten får han behålla som en trygghet när han sover.
Oj vilket barnprat det blev.. ;)

Nu ska jag dammsuga lite här på jobbet. Idag blir en bra dag! Och jag känner mig pigg och glad!

Kram till er..

Becka

Måndag morgon

Publicerat: 2011-11-21 | 08:37:59 i Allmänt
Som jag skrev förut var det tungt att ta sig upp imorse. Jag sover dåligt och har förbannat ont i ljumskarna hela dagarna. Det bara strålar och värker. Dessutom är det ju mörkt och ruggigt ute klockan 6 på morgonen. Att ligga kvar under ett varmt täcke och inte gå upp fören det är ljust lockar ju liiite mer måste jag säga. Men upp tar jag mig alltid i tid, hur trött jag än är! :)

Helgen som varit har gått fort som vanligt. Vi hade fredagsmys hemma hos oss med massa godis och Idol. Jag jobbade sedan hela lördagen 9-18 för att sedan svira om och åka och fira Jonna som fyllde 23 år i lördags. Festen var lyckad. God mat, trevligt folk, vinst för mitt lag i musik quiz och en värdinna som strålade mer än vanligt! :) Jag höll ut till 23.45 innan jag begav mig hemåt till sängen och mina grabbar som jag inte träffat på hela dagen.

Linus åkte på bortamatch på söndagen så han var borta när vi vaknade. Därmed kan vi konstatera att familjen inte fick speciellt mycket tid tillsammans i helgen. :/ Men det tar vi igen nästa helg då jag är ledig hela helgen! Vinne och jag hade lunchgäster. Alex, Colin&Lizette var och hälsade på några timmar. Barnen lekte bra som vanligt och vi mammor kunde dricka kaffe och snacka skit! ;)
När dom åkt somnade Vinne i soffan framför Pippi och jag fick då en hel del gjort. Packade i lite i BB väskan, tvättade, rensade alla Vinnes leksaker, städade köket och fixade bland papper och räkningar. Sen väckte jag lilleman och vi gick in till grannen och käkade korv&pomme. Vi avslutade kvällen med mys i soffan innan Vinne somnade och jag tog en lång välbehövlig dusch! Jag höll mig vaken tills Linus kom hem så vi kunde pussas&kramas lite innan det var dags att sova! <3

Idag ska jag bli fin i håret. Bästa Ewe kommer hem till mig och färgar och klipper. Herregud vad håret växer. Och utväxten ska vi inte tala om. Så det kommer kännas skönt och fräsch efteråt. Har ju Aldrig blivit missnöjd när Ewe varit framme med saxen och färgerna. Så vill ni ha en super frisör ska ni höra av er till Evelina på Nikita. :D
Ikväll är det final i Ensam mamma söker. Vi kommer sitta bänkade såklart. ;)

Ha en bra måndag. Nu kör vi en vecka till!

Becka


En "gammal" partybild.. Så här ljus kan jag kanske vara efter dagens frisörbesök! ;)

Gravid V.35

Publicerat: 2011-11-21 | 07:22:21 i Allmänt
Imorse var det tungt att kliva upp ur sängen när klockan ringde 05.30.. Jag sover riktigt dåligt på nätterna nu och är väl uppe och kissar 2-3 gånger per natt. :/ Men jag antar att det bara är att vänja sig. Snart kommer det en liten som säkert äter minst så många gånger på en natt! :)
Känner bara att jag gärna sover hela nätterna nu fram tills dess. Men det får man ju inte välja själv.
Vaknar också när jag måste vända på mig. Känns lite obehagligt när jag vänder mig åt ett håll men magen är kvar på den andra sidan. :/ Bebisen hänger inte riktigt med i svängarna på natten! Ha ha
 
Så här står det om V.35 i alla fall
Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.


Igår packade jag i några saker i BB väskan. Måste köpa amningsbh och lite annat nu till veckan. Känns alltid skönt att ha allt färdigt. Man vet ju aldrig när den tänker komma. Och nu är det ju faktiskt inte många veckor kvar! :D

Bit ihop!

Publicerat: 2011-11-19 | 13:44:31 i Allmänt

Den frasen är jag uppväxt med! Och oftast har jag inga problem med det. Men idag vill jag bara dra täcket över huvudet och sova tills bebisen vill komma ut. Så jag slipper gnälla. För gnäll är det värsta jag vet.. Och nu gör jag det! Försöker tänka på allt bra just den här smärtan för med sig men det är inte så lätt alla gånger. Allra hellst inte när man vet att man har 9 timmar ensam på jobbet framför sig. :/ Nu har jag visserligen bara 4,5 timmar kvar och jag försöker sitta och stå om vartannat i den mån jag kan! Jag verkligen känner hur bebisen borrar ner huvudet nu. Det bara trycker, smärtar och drar i både ljumskar och mellan benen. :( Men det är väl ett bra tecken. En förlossning närmar sig!
Kan verkligen inte minnas att jag hade några krämpor alls när jag väntade Vincent. En morgon vaknade jag bara av att vattnet började sippra. Undra hur det blir den här gången?

Dessutom ska jag direkt efter jobbet åka på party. Så det är bara att svira om, få i sig lite energi och försöka klistra på ett fint leende. Men vad gör man inte för sina vänner. Jonnas kalas vill jag ju inte missa. Hur höggravid jag än är. ;) Tur att jag är ledig imorn. Dock har jag lovat Vinne att vi ska hitta på något kul då jag inte kommer träffa honom på hela dagen idag. Får se vad det blir! :) Så..... där kom en till sak som är lite annorlunda den här gången. Hur mycket jag än skulle vilja och behöva gå och lägga mig och vila så går det inte. Har ju ett litet troll där hemma som behöver tid med sin mamma hur pissigt hon än mår. :/
Nu är han på bio med sin pappa. :D Gulle vad stor han har blivit..

Nehe hörrni.. Nu ska jag roa mig med att läsa lite bloggar... Sen blir det dammsugning.

Ha en härlig lördag ute i solen ni som kan..

Becka



Vinne bebis! <3


Fredag 18 november

Publicerat: 2011-11-18 | 13:46:51 i Allmänt
Bion igår var fenomenal!!! Jag var ju emot de här filmerna från början och det dröjde länge innan jag såg den första filmen. Pratar såklart om Breaking Dawn. :D Nu kan man ju inte annat än att vara lite smått förälskad. Inte i någon speciell person utan i själva storyn och hela berättelsen. Att möta en person som inte är som alla andra. Att förälska sig i det förbjudna. Att ha någon som skyddar och alltid står bakom en. En mystisk man. En snygg, djup och annorlunda man. En som är beredd att offra sitt liv för en utan att tveka 1 sekund. Ja, ni vet allt det där som bara händer på film. :)
Nu fick dom ju äntligen varandra. Ordentligt! Det man har väntat på i 3 filmer. ;) Det var mycket kärlek och känslor i den här filmen och mina gravid hormoner flödade rejält. Det kom en och annan tår kan man väl lugnt säga! Det mest fantastiska med de här filmerna är att man är helt inne i dom. 2 timmar känns som väldigt kort tid och man vill inte att filmen ska ta slut! Succé enligt mig och jag längtar redan till nästa film..Som också ska vara den sista! :/

Idag blir det en myskväll. Massa godis och Idol.. :)
Imorn jobbar jag 9-18 och sen ska jag fira fina Jonna som fyller år. Så imorn träffar jag inte mina grabbar speciellt mycket.. :/ Får mysa ordentligt ikväll.. Hoppas ni får en härlig helg!

Becka

   


Tiden som har gått...

Publicerat: 2011-11-17 | 14:24:18 i Allmänt
Som jag ofta påpekar går tiden just nu så himla fort. Ibland är det skönt men lika ofta är det ganska skrämmande. :/ För bara 2,5 år sedan var det bara jag, Linus&Affe. Vi bodde i lägenhet och hade egentligen bara oss själva att tänka på. Nu bor vi i villa som vi själva har köpt, jag har en utbildning som jag hoppas kunna arbeta med. Linus har ett väldigt utvecklande jobb som han trivs med på sidan om hockeyn, vi har Vincent. Världens goaste unge som hunnit bli 2,5 år. Och om bara några veckor blir vi 4 medlemmar i familjen Kårebrand/Näsström. Så jag vet precis vad jag har haft för mig de senaste åren. ;) Herregud det känns ju nyss som att man tog studenten. Men det är ju snart 5 år sedan! :)

Lite bilder bjuder jag på en torsdag som denna! ;)

   

    

   

   

Mitt hjärta!

Publicerat: 2011-11-16 | 08:53:20 i Allmänt

Vår älskade son!
Charmtroll, gullunge, busfrö, pratkvarn, babbelkalle, älskling, Lill pajas, grodan!
Kärt barn har många namn..
Och vi älskar dig fina unge!


Snart fredag igen hörrni!

Publicerat: 2011-11-16 | 08:25:51 i Allmänt
Onsdag idag! :) Jag gillar onsdagar.. Bara 2 arbetsdagar kvar till helg och jag slutar tidigt...
Somnade tidigt med Vincent igår. Han vaknade och hade ont i benen så tror att klockan var 21.15 när vi kastade in jag och han! Det var skönt. Och tur.. För inatt har jag vaknat 3 gånger och varit uppe och kissat. Sen har ju lillis i magen lite svårt att komma till ro igen så att jag kan somna om. Bökar och styr där inne! :/

Idag ska jag efter att jag hämtat V på dagis åka in till stan en sväng och träffa Johanna. Blir väl en fika och lite strosande på stan. Mysigt! Och ikväll är det hockey. Vinne får vara hemma med mormor. Han orkar inte följa med på onsdagsmatcherna kunde vi konstatera förra matchen då han somnade efter första perioden. :)
Hoppas Linus kommer igång efter skadan nu. Jobbigt bara att sitta och vara nervös för den där förbannade axeln. :/ Men det går nog bra! Jag håller alla tummar jag har i alla fall!

Imorn ska jag på bio. Var nog 100 år sedan sist tror jag! Ida och jag ska se Breaking Dawn. :D
Jag vägrade länge se Twilight då jag aldrig gillat overkliga filmer. Men Ida tvingade mig och vi satt uppe och såg de första två filmerna till 4 på morgonen. Så självklart måste vi se den sista också! ;)

Fredagen blir nog lugn. På lördag fyller min älskade vän Jonna år så då blir det lite kalas för henne. Det blir ju såklart utan alkohol för min del. Mindre roligt dock.. Men snart så.. Bara ett tag kvar tills jag får ta ett glas vin. Har känt ett riktigt sug efter det den här graviditeten. Ett glas vin och lite choklad.. Mmmmmm säger jag bara! :D

Ha en bra onsdag.

Becka


Sovrummet

Publicerat: 2011-11-15 | 14:44:37 i Allmänt
Äntligen fick vi lite besked.. Nu i veckan ska väggen ha rivits och den ena dörren ska sättas igen. Till nästa vecka ska det byggas nytt och sättas upp panel på väggarna. Golvet ska läggas in och taket ska målas. Sen är det bara att börja möblera. :D Skönt! Vi har även kommit fram till att flytta in vår fejk kamin i sovrummet och flytta ut Tv.n i allrummet. Märker själv att jag har somnat mycket bättre och fortare utan tv.n på.. Och det blir ju en riktig mysfaktor med brasa i sovrummet. ;) Sen kommer allrummet till användning mer då också.

Så här kommer det i alla fall se ut på den ena långsidan och på kortsidorna under snedtaken.. Som jag alltid velat ha det! ;)



Golvet blir lite mörkare och möblerna blir vita i lite lantlig stil. Jag älskart! Stackars Linus.. hhhahahah nejdå han är inte så brydd faktiskt (som tur är). I sovrummet ska jag också ha ett sminkbord (gammalt) och en gungstol samt en stege att ha som prydnad bara. Längtar tills vi får lägga oss i nybäddad säng och tända en brasa. Blir nog många sådana kvällar i höst/vinter. Mysigt värre!!!

Ne nu ska jag fortsätta jobba lite. Slutar inte fören 18 idag.. :/

Hej på er sålänge... Ikväll kommer lite förebilder också förresten, jag lovar! ;)

Becka

Gravid V.34

Publicerat: 2011-11-14 | 08:46:31 i Allmänt

Bebis
Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisens lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.

Du
Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig andfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen.


                     image description

Nu börjar nedräkningen på allvar. Inte många veckor kvar till BF (bara 47) och heller inte många veckor kvar tills min mammaledighet börjar. Jag längtar vill jag lova! :D


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!