Tiden går fort...

Publicerat: 2010-09-30 | 09:00:11 i Allmänt
När man har roligt brukar man ju säga...
Dagarna bara springer förbi..Känns nyss som lilla V fyllde 1 år och snart är han istället 1,5 år.. Numera är han ett inbitet dagisbarn. Igår när jag hämtade honom lekte han med 2 små tjejer. Han är sen väldigt noga med att säga "hejjå" till alla innan vi går hem.. :)

Annars rullar dagarna på som vanligt. I tisdags var Jossan här hela dagen. Det blev en lång frukost med nybakta frallor och kaffe, sen åkte vi in till stan och käkade lunch på Paus. Jossan shoppade lite och sen hem igen för att hämta V och fika. Jättetrevligt och mysigt. Hoppas våra planer blir verklighet! Vore skit skoj ju.. :D
På kvällen var jag och masserade 2 islandshästar. Gick bra men det tog sin lilla tid och när jag kom hem var jag skapligt frusen. Usch vad kallt det börjar bli. Men det är bara att inse att vintern närmar sig med stormsteg. Vill verkligen komma igång med massagen ordenligt nu. Massera så mycket hästar jag bara orkar. Det gäller ju att få in känslan för det! Men det kommer...

Igår var jag på mammas jobb på morgonen och skrev ut pappaer och fixade. Sedan bar det av till Maxi för lite lunchdejt med Della och Alex. Dom hade barnen med sig medan jag var barnfri! Kändes konstigt men som jag sa till dom, "vad jobbigt för er att inte få äta i lugn och ro" ;) hahahah
På kvällen var det hockey. Det blev vinst men det satt långt inne..

Stackars Vincent var så trött imorse så nu blir det inga mer onsdagsmatcher för honom.. I så fall få han nog vara hemma från dagis. Funkar ju inte att han sover när jag tar av pyjamasen, byter blöjan, tar på kläderna.. :/ Så det får bli hockey på söndagar för honom.

Helgen som kommer bjuder på kalas för hela slanten. På lördag ska vi till lilla Alex som blivit stor kille och fyller 1 år. På eftermiddagen ska vi till Linus syrra som också fyller år, dock några år äldre! ;)
Söndagen bjuder återigen på hockey...Så den här helgen vet vi vad vi gör! Skönt! heheh

Nu ska jag dricka mer kaffe och plugga vidare!

Ha en bra dag allihopa...

Vanlig måndag!

Publicerat: 2010-09-27 | 21:12:34 i Allmänt
Vincent och jag har haft en mysig eftermiddag...Vi har ätit vindruvor, spelat hockey och tittat på hockey på tv. Sen åkte vi och köpte nya gardiner till vardagsrummet.. Ska byta lite färg och så! Blir nog skitbra nu till hösten.
När vi kom hem åt vi gröt och mackor och sedan tog vi en dusch..Lilleman somnade duktig klockan 19.20 och sover nu som en stock..Jag har hunnit plugga en del och nu tittar jag på tv och väntar på att Linus ska komma hem. Han är på möte!

Imorgon kommer Jossan hit. Vi ska äta frukost och prata om livet! Kan kanske bli en sväng in till stan, köpa nya ljus och nya kuddar till soffan. Sen blir det nog sallad på Paus innan Vinne ska hämtas på dagis.

På eftermiddagen ska jag massera 2 islandshästar..Ska bli spännande då det sägs att islandshästar ska vara lite svårare att hitta musklerna på. Har fixat med journaler och annat idag så allt är färdigt, jag är lite av en planerare. Måste alltid ha koll på saker och vara förberedd.. :)

Nu ska jag se på nån film på kanal 9...Älskar krim!

Natti natt på er

Barn

Publicerat: 2010-09-27 | 13:53:55 i Allmänt

Har precis ätit ugnspannkaka..Smarrigt värre!
Sitter och tittar på Supernanny, det är ju inte klokt. Ok jag kan också tycka att det är svårt med barnuppfostran ibland men herregud säger jag bara...Hur långt ska man låta det gå?
Det är ju mest synd om barnen..De måste ju vara helt vilsna, de vet ju inte vad som är rätt eller fel eller hur man uppför sig..Respekt är ju inte att tala om heller! Nej usch jag ska aldrig bli en sådan förälder! ALDRIG!

Nu ska jag ut och promenera innan Vincent ska hämtas på dagis kl 15...
Sen känner jag för en liten shopping sväng...
Måste ha nya gardiner, V ska ha nya skor och ett till regnställ och jag skulle behöva en helt ny garderob...
Det är lustigt hur man blir när man får barn, om jag köper något nytt till mig själv har jag faan ångest och vill lämna tillbaka det dagen efter men till Vincent kan jag köpa hur mkt som helst för han behöver ju det...? eller inte..den ungen har så det räcker och blir över..

Får se vad jag kommer hem med..

Ha en fortsatt bra dag..
Tjoho


Överraskningar!

Publicerat: 2010-09-26 | 20:09:15 i Allmänt
Jag har blivit en överraskare på senare dagar.. :)
Älskar att bli överraskad själv men har nog aldrig haft fantasin att överraska andra...Nu har jag faktiskt slagit på stort och gjort det 2 gånger.

Överraskning nr 1: Mamma fyllde år i maj och då gav jag och syrran henne en biljett till Ladies Night som alltså var igår.. Hon blev glad! Däremot visste vi att hon gärna ville ha med sina bästa vänner och deras döttrar så snabbt som ögat planerade vi in en lögn om att dom var på mässa och kunde alltså inte följa med...Men igår när vi kom fram till ishallen så var dom ju såklart där. Hon blev jätteglad och kvällen var otroligt lyckad. Herregud vilken show, hur bra som helst och vilket drag! Maten tyckte jag dock inte var någon höjdare..

Överraskning nr 2: Linus fyller år idag men vi firade honom i fredags! Min present till honom brukar vanligtvis vara något i stil med kläder, kalsonger, en middag eller annat tråkigt. Men det här året tänkte jag ge honom något annat, så den 10 december åker vi till huvudstaden för Idol final, hotell, god mat och shopping. <3 ska bli hur mysigt som helst att vara bara vi...Väldigt länge sen nu så det kommer att vara välbehövligt för oss båda. Så det ser jag verkligen fram emot! Och Linus också förstås.. :) hahaha

Idag har varit en slappardag hemma med min lilla son. Just nu är han inne i en terrorist period där han testar alla gränser och där ingenting biter på honom. Det spelat ingen roll vad man säger eller hur man säger det, han skiter fullständigt i det! Typ hånler och knallar iväg. Men det är väl bara en period så det är bara att räkna till 10 och tänka positivt! :)

Imorgon är det måndag igen då...I veckan väntar plugg, massage och lite fix hemma.

Nu hoppas jag att Linus kommer hem snart..Då blir det soffläge hela kvällen! <3

Ha en bra vecka... /B


Tillbaka till verkligheten!

Publicerat: 2010-09-21 | 21:56:09 i Allmänt
Hej på er!

Nu är jag hemma igen efter 5 dagar i Nääs...Ligger några mil från Göteborg, en liten håla men herregud vad vackert. En ridklubb precis vid vattnet vid ett slott! Synd bara att vädret var piss varje dag. Jag lärde mig oerhört mycket men ett tag kändes det omöjligt. Nu är det ju massa massa kvar att lära men nu kan jag utföra en massage alldeles själv. Känns jättekul att ha tagit det första steget mot en dröm jag länge haft, att få jobba med hästar!

Vi pratade just om det i helgen, drömmar! Om att livet är för kort för att skita i saker man vill göra. Man vet aldrig vad som händer och jag vill i alla fall inte ångra saker jag aldrig gjort. Så från och med nu ska jag satsa 110% i allt jag tar mig för.

Idag har jag varit hos Jossan och masserat. Det gick bra!

Nu måste jag hitta hästar att praktisera på.. Vill till en början iaf ha 3-4 hästar i veckan..
Så alla som vill ha gratis massage på sin häst kan höra av sig!
Så länge jag känner mig ny kommer jag inte ta något betalt, känns inte rätt!

Min lilla Vinne blev förresten glad att få träffa sin mamma igen. Jag var nog lite nervös för hur han skulle reagera. haha usch vad hemskt, klart han inte glömmer bort mig på 5 dagar, men ändå! :)
Han har blivit duktig på att härma ord och hans pappa är nog en liten idol just nu.
Allt som har med hockey att göra är "pappa" och det första han ska göra på morgonen är att hämta klubborna och spela "kickey"...Han hejar och skjuter och tekar...Dagis funkar kanon så det är jätteskönt!

Nu ska jag skriva journaler och mysa i soffan..
Imorgon blir det storhandling, lite lunch och kanske lite shopping på Maxi och hockey på kvällen.

Ha en trevlig kväll!
/B

Då var dagen kommen....

Publicerat: 2010-09-14 | 21:20:30 i Allmänt
Jaha då sitter man här, har ätit revbenspjäll, ost&kex och vindruvor...
Känner mig nervös, otålig, lite nere men samtidigt förväntansfull...Nu vill jag bara ha sagt hej då..Det är det som jag är nervös för..Tjuter alltid!!!
Men det kommer nog gå bra..Skönt för Vinne att slippa sin mamma ett tag och få vara lite med sin pappa...
Men jag kommer längta ihjäl mig...Hoppas dagarna går så fort att jag inte hinner tänka!

Nu måste jag packa det sista och gå och lägga mig!
Vi hörs på söndag kväll..Då får ni eventuellt en sammanfattning av veckan! Om jag orkar....
På tisdag börjar jag massera...Jihoooo!  

Wish me luck!

Godnatt på er!

5 tankar om livet.

Publicerat: 2010-09-13 | 19:40:13 i Allmänt
  1. Varför tänker man så förbannat mycket och överanalyserar varenda liten grej? Är det inte bara bättre att ta dagen som den kommer, göra det man känner för och må bra, utan massa bekymmer?
  2. Är livet verkligen för kort? Om man gör misstag så kanske man inte hinner rätta till dem igen, eller? Mormor har alltid sagt "bråka inte nu, livet är för kort" och "torka dina tårar och spara dem tills du behöver dem mer"...Hur vet man när man behöver dem mer?
  3. Är avundsjuka den uppriktigaste formen av smicker? Varför blir det alltid en massa snack om folk och andras liv annars? Är man avundsjuk, har man inget bättre för sig, är det grupptrycket eller tycker man uppriktigt sagt illa om andra?
  4. Hur kommer mitt liv att se ut om 5 år? Kommer jag att jobba med det jag vill? Har vi fått fler barn? Spelar Linus hockey fortfarande?
  5. Och slutligen, kommer jag någonsin att bli ekonomiskt oberoende? Kom igen nu Gud....Va lite schysst då! Nej jag ska verkligen inte åka på något bananskal. Här ska det jobbas för pengarna!

Imorgon blir det en sväng till Lkpg...Måste inhandla stallskor bla...

Over and out


Mår som man förtjänar....

Publicerat: 2010-09-12 | 20:09:13 i Allmänt
Jaha igår var det ju som sagt 25-årsparty för syrran. Vi var 13 tjejer som åt mat, drack alkohol, spelade sing star och andra lekar, snackade massa skit och bara umgicks. Det var verkligen jättetrevligt. Vi beställde en taxi till 00.30 och åkte in till Otten... Jag drack inte en droppe ute, det var väl sådär kul ute som vanligt! Vi gick i alla fall från Otten vid 02.30 och kände för lite kebab innan vi åkte hem. Jag beställde en kebabrulle, åt 2 tuggor och kände bara att det tog stopp. Jag och Ewe gick ut och satte oss utanför på en bänk. Jag ville bara sova. När Hanna var färdig tog vi en taxi hem. Efter en bit kände jag bara att jag mådde fruktansvärt illa, syrran frågade om jag ville kräkas och taxichauffören föreslog att jag skulle gå ur bilen för det är svindyrt att kräkas i en taxi...Så ut gick jag och fick då alltså sitta i en refug på söderleden och göra det jag skulle. In i taxin igen, veva ner rutan och be honom att gasa på hem.

Väl hemma hos syrran tog det ett tag innan jag orkade mig upp till sängen. Hanna ställde en hink på min sida men den användes aldrig. Jag somnade som en stock och vaknade vid 11.30, trött, sliten och med en massa ånger. Jag ska aldrig mer dricka! (som alltid). Så jaaaa jag mår verkligen som jag förtjänar idag! :/
Men jag har tagit mitt ansvar, lekt med min son hela eftermiddagen, gett honom mat, duschat honom och nattat honom...Nu sitter jag dessutom och pluggar som en tok. Bara 2 pluggdagar kvar innan dagen D. Jag är skitnervös och förväntansfull på samma gång.
Nu måste jag plugga vidare. Linus ska förhöra mig nu. Känner mig som 12 igen...hahahaha
Ha en skön kväll, imorgon är det måndag igen!
P&K

Dags för fredagsmys...

Publicerat: 2010-09-10 | 09:36:36 i Allmänt

Veckorna går snuskigt fort...Känns som att det bara finns måndagar och fredagar på en vecka..Tycker att när man gick i skolan och på gymnasiet kändes det som att veckorna var hur långa som helst men nu hinner man inte ens ha ångest på söndag kvällarna fören det är frdag igen! Lustigt det där! :)

Igår blev det alltså en långtur i skogen men lilla Hugin. Det var jätte härligt och jag säger bara det att vill man verkligen koppla av och inte tänka på något så ska man verkligen rida. Det är det bästa som finns! Tycker jag i alla fall..hehe
Åkte in till stan men syrran och alla ungar på eftermiddagen men som vanligt när jag verkligen MÅSTE hitta något att ha på mig så gör jag inte det...Får ta en sväng in på lördag igen och leta lite mer.

Idag är en pluggdag som vanligt. Vid 14 hämtar jag Vincent och sen kommer Alex&Colin och hälsar på. Det ska bli kul att träffa dom, blir lite längre mellan gångerna nu när man inte är hemma och är mammalediga längre. Tyvärr.. Vi ska fika och snacka skit och grabbarna kommer nog att busa i lekrummet. :D

Ikväll blir det fredagsmys med lilla familjen. Tacos, massa godis och Tv. Vincent får vara vaken lite längre och somna i soffan men mamma och pappa. :) Imorgon ska V följa med sin pappa på trav i Mantorp hela dagen. Han kommer nog vara lycklig, det är ju inte allt för ofta grabbarna i familjen åker iväg själva! Det kommer nog att uppskattas av båda två. Och så får ju jag lite tid för mig själv också! inte heller allt för ofta det händer.

Nu måste jag sätta fart. Inte många dagar kvar tills jag åker. Känner lite panik. :/

Have a nice day! Det ska jag ha...


Underbar dag!

Publicerat: 2010-09-09 | 09:25:02 i Allmänt
Åhh vad glad man blir när man vaknar och det är strålande sol ute. Då finns det ju inget bättre än att ge sig iväg till stallet och ta en lång tur i skogen! =)
Har lämnat lillfjärt på dagis. Han grät lite som vanligt men fröknarna säger att det går över på 2 min och sen är han jätteglad och snäll hela dagarna. Jätteskönt!
Nu ska jag äta mackor, dricka kaffe och plugga 1 timma innan skogen väntar!

I eftermiddag åker vi in till stan en sväng. På lördag är det nämligen party som gäller! Syrran ska ha 25-årsfest för en massa brudar. Måste hitta något snyggt att ha på mig! ;) Och göra ett besök på systembolaget!

Ha en bra dag!
Tjingeling

Pics på Vinne Pinne

Publicerat: 2010-09-08 | 13:42:31 i Allmänt



Käkar kaka i Grekland!



Gullunge



Busar med polarn Ivar


Funderar, planerar, tänker, grubblar

Publicerat: 2010-09-08 | 12:59:27 i Allmänt
Dessa ord kan för tillfället sammanfatta mina dagar. Det är mycket som snurrar i mitt huvud nu och det är mycket jag vill göra. Kan på senare år känna att jag har blivit lite virrig...eller virrig men jag har mycket att tänka på och ibland blir väl kanske inget som jag hade tänkt. Det värsta jag vet är att inte ha koll på saker. Just så känner jag nu, jag har fan inte koll på någonting. Om exakt 1 vecka sitter jag i Nääs på min första lektion för den nya utbildningen. Jag ska lämna min familj, mitt hus och bara åka iväg. Herregud vad har jag gett mig in på? Men samtidigt känns det spännande, kul, nervöst..Jag ger mig dock aldrig in i något som jag inte slutför och det här är ju något som jag verkligen vill...

Jag vill starta eget, tjäna pengar, hinna träffa min son så mycket jag bara kan, rida, umgås med vännerna lika mycket som förr. Skillanden är att jag varit hemma i över 1 år och varit mammaledig. Klart att jag har hunnit med allt jag velat då. Men hur ska det bli nu? Ni kanske märker att jag är lite stressad och lite tankspridd?

Jag är oerhört tacksam för allt jag har och jag ska definitvt inte gnälla eller klaga. Men en tripp in i framtiden för att se hur mitt liv kommer att se ut om 1 år vore ju oerhört trevligt! :/

Nee nu ska jag försöka slappna av lite. Tänka på annat. Blir lättare när jag hämtat min älskade son. Han ger mig glädje, ork och bara total lycka! <3 älskade lilla unge...


Vincent 6 månader, tiden går fort när man har roligt!

Träningsvärk, trött och allmänt shleten..

Publicerat: 2010-09-06 | 21:33:11 i Allmänt
Hallå på er kära vänner!

Idag har varit en händelserik dag må jag säga.. Började väl dock inte så händelserikt med att V vaknade 07.00 och skulle icke somna om...Detta är väldigt sällsynt i vår familj vilket gör att när det väl händer är det fruktansvärt jobbigt för oss som föräldrar. Jag försökte med allt, inget hjälpte! Det jobbiga med barn som har bestämt sig är att dom ger sig inte, i alla fall inte vårt barn. Så upp gick vi efter en hel del om och men från mor och far. Som vanligt äter den unga herrn nästan ingen frukost utan vill bara ha KAKA..river i skåpet fast jag berättar lugnt och fint att man inte äter kakor kl halv 8 på morgonen. Vild protest utbryter och jag får tvinga i honom några skedar yougurt.

Iväg till dagis...Han börjar gnälla redan innanför grinden och vill att vi ska förtsätta förbi dörren! Yes! Väl inne har barnen inte ätit upp sin frukost än men fröken kommer som vanligt och möter Vinne i hallen. Standard replik "ska vi vinka till mamma nu då Vincent?" men som vanligt blir det ingen vink utan bara skrik och gråt. Usch, det är verkligen hemskt att se sitt barn ledsen, bara vända sig om och låtsas som om ingenting. Men det kan ju bara bli bättre, imorgon är en ny dag och då gråter han säkert inte längre? ;/ eller... Man kan ju alltid hoppas!

Hem igen, ut med hundarna, plugga, plugga och plugga lite till. Försöka hinna äta, det blev ett paket nudlar! Tiden går ju så fort när man har roligt. På med lite mascara och iväg och hämta på dagis igen. V sitter kvar i vagnen när jag kommer, han har precis vaknat. Det är andra miner när jag hämtar honom i alla fall. Skiner upp som en sol och ropar Mamma!!! <3

Hem igen, ut med hundarna, ge Vinne mellanmål, åka iväg och handla och så hem igen.

(Nu kan ni som inte gillar hästar sluta läsa)

Lämna in Vincent till sin favorit kusin Charlie (fast jag lovar, Hanna var också hemma) byta om till ridkläderna, slänga i sig en banan i bilen och köra till stallet. Ska nämligen hjälpa mammas bästa kompis med hennes islänning i veckan då hon är på mässa. Fixar och donar och hon visar sina rutiner. Oerhört trevlig häst för att bara vara 4 år. Galopp som en gud och verkligen arbetsvillig. Men hon som satt på hästen idag gjorde nog inte sin bästa insats i livet. Fy satan vilken träningsvärk jag har sedan ridturen igår..Ljumskar, lår, axlar herre min gud jag vet att dom finns där kan jag säga. En strålande orsak till varför jag ska börja träna. Måste hitta fler sånna bara..eller det kanske räcker..hahah

Nej hörrni nu blir det en dusch och läggdax! Imorgon ska jag nämligen rida 2 pass...Det ni, blir en prövning utan dess like.
Godantt och sov gott, det lär nog jag göra!



Ny bloggdesign! Ursäkta röran, vi bygger om...

Publicerat: 2010-09-06 | 20:52:56 i Allmänt
Får hjälp av min snälla Linus att fixa bloggen lite...Jag fattar noll så bra att han kan! ;)
Får se när den är helt färdig!

See ya

En dag på landet!

Publicerat: 2010-09-05 | 20:51:27 i Allmänt
Idag har hela lilla familjen tillbringat dagen hos Jossan&Danne på deras fina "gård". Det är verkligen kanon fint där och lika trevligt varje gång vi ses. Det har fikats, ridits, ätits, fikats igen och så lite godis på det. Vincent trodde nog att det var någon som fyllde år och att vi var på kalas. Tror det är något med luften ute på landet dessutom. Vinne somnade i vagnen utan skrik och protest och utan att vi ens behövde dra den. Sen sov han 2,5 timma, som en stock! Tack för det min son!

Jag vet verkligen nu att jag också vill bo på en mysig liten gård med några stallplatser i ett litet stall där mina hästar kan bo. Tror att jag även fått med mig Linus på den idén någon gång i framtiden. Det är något jag drömt om länge och som sagt jag bara Ska ha min lilla gård någon gång i livet! Frågan är bara när? 

Imorgon är det måndag igen. Tiden går väl fort när man har roligt, eller nåt.
Det är bara att återvända till vardagen. Vinc ska till dagis, Linus jobbar&tränar..och jag..ehh pluggar, pluggar, städar, tvättar, handlar, lagar mat, går ut med hunden, äter, hämtar på dagis och jaaa sånt vanligt skit som måste göras helt enkelt. Men just det imorgon ska jag rida islandshäst så en liten ovanlighet på en annars ganska vanlig måndag står ju faktiskt på schemat och det ser jag fram emot!

Nu ska vi se på Shutter Island och gömma oss bakom kuddarna..

Natti natti på er..
Och tack Jossan&Danne för en wonderful day! :D

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!