Hjälp!

Publicerat: 2011-10-31 | 07:05:07 i Allmänt
Jag är på jakt efter sittdynor till våran Phil&Teds Sport.. Till både syskonsitsen och den vanliga sitsen.. Tycker att jag letar och letar men inte hittar några..
Har ni några tips på någon som säljer eller kanske till och med syr själv? Vore jättesnällt! :D

Typ något sådant här;



Kram på er

Myslördag

Publicerat: 2011-10-30 | 18:04:37 i Allmänt

Min lilla kille! Tänk att han snart blir storebror! :)
Därför värderar och uppskattar man stunder som dessa extra mycket nu! När det bara är vi och jag kan ge honom all uppmärksamhet och kärlek! <3


Lördag och söndag

Publicerat: 2011-10-30 | 13:44:23 i Allmänt
Lördagen bestod av en skön sovmorgon.. Linus vaknar alltid tidigare än mig nuförtiden.. :/ Märkligt det där! ;) Vinne väcker mig alltid och frågar om vi ska gå ner. Då brukar svaret vara nej inte än, ropa på pappa, han är där nere! :D hehehe Så var det i lördags också. Jag gick upp vid 9.30 och då var det full fart på lilleman där nere. Vi käkade frukost och sen tog vi tag i rensning/kastning av ALLT som vi inte ska ha kvar efter renoveringen. Vi åkte först och kastade små grejer i Lindö, sen hämtade vi ett släp på Linus jobb och sedan bar det iväg hem igen. Skåp, bokhyllor, fönster mm lastades in i släpet som sedan kördes till Returpunkten för att slängas. Så fruktansvärt skönt att bli av med. Nu finns det verkligen inget kvar som vi inte ska ha när övervåningen är färdig! Bra jobbat av oss! ;)

Linus släppte av mig och Vinne på bilverkstan där vi hämtade vår bil som dom bytt däck på. Så nu kan kylan komma om den vill.. Jag och V åkte sen till Mc Donalds och käkade lite lunch! Linus åkte iväg på hockey med några kunder på jobbet. LHC-Växjö..Ingen höjdarmatch tydligen! :/
Vinne och jag åkte hem och han somnade i bilen. Jag bar in honom och han fortsatte sova i soffan. Gulle..
Jag dammsög hela huset och tog hand om massa tvätt! När V vaknade hade hans farmor kommit förbi och hälsat på. Lite kaffe och lek blev det då. Sen käkade vi mat och Vinne duschade lääänge som vanligt. Jag plockade fram lördagsmys i form av festis, vindruvor och chips. Vi satt i soffan och myste och åt gott hela kvällen! <3 Härlig lördag med full fart som avslutades med massa mys..

Idag står jobb på schemat för mig.. 10-19.. Har bara 3 söndagar kvar nu! Känns skönt måste jag säga. Dom är segare än segast. 9 timmar helt själv och väldigt lite folk i rörelse. Linus ska spela borta mot Grästorp idag. Håller mina tummar att axeln ska hålla och att allt ska kännas bra för honom. :/
Vinne är hos farmor&farfar i Smedby. Så idag träffas inte lilla familjen någonting. Vinne sover nog när jag kommer hem och jag lär nog kanske sova när Linus kommer hem.. Men så är det ibland.

Imorn är det måndag igen hörrni.. Jag går in i V.32 idag förresten.. En förlossning närmar sig med stormsteg och jag är laddad och förväntansfull..  

Ha en skön söndag..Ni som inte jobbar då förstås! ;)

Becka

Härliga fredag

Publicerat: 2011-10-28 | 10:01:48 i Allmänt

Herregud vad mörkt det börjar bli ute nu! Visserligen sover man bättre och längre men att vakna vid 7.30 och tro att klockan typ är 3 på natten för att det är så mörkt är ju helt sjukt! Känns som att hösten kom så himla fort.. Och snart är det vinter! :/

Idag får det nog bli ett besök på vårdcentralen.. Tyvärr.. Undrar om jag har fått eksem? Konstigt i så fall! Det har i alla fall inte blivit bättre. Snarare tvärtom under natten. :/

Ikväll blir det som vanligt fredags mys och idol! Med hela stora familjen och Ewe&Antton.:)

Tog en ny bild på magen igår kväll. Så den bjuder jag på..

Trevlig helg på er!


Ingen bra morgon!

Publicerat: 2011-10-27 | 10:50:24 i Allmänt
Igår var vi på hockey. Kände då att det började sticka och strama i knävecken när jag gick. När jag sedan kom hem och tog av mig byxorna hade knävecken svullnat upp och jag hade röda märken där. :/
Kändes skitlustigt! Jag ringde 1177 och fick sedan prata med en barnmorska på förlossningen. Hon trodde inte att det hade något samband med graviditeten men man blir ju lite nojjig. Jag har aldrig nåhonsin varit allergisk eller känslig mot något. Har aldrig haft eksem eller utslag.. Så visst är det konstigt!? Nu skulle jag väl bara hålla koll på att det inte blev värre och att jag inte kände mig konstig på något annat sätt.
KUL!  Nu kommer jag väl gå och känna efter hela dagen... Lever bebisen, kliar det, hur ser knävecken ut och hundra andra funderingar.. Vad kan det vara för konstigt?

Morgonen har heller inte börjat så bra. Vinne sov visserligen länge men var på uselt humör när han vaknade. Vägrade äta frukost eller borsta tänderna. Lyssnade inte på något och var allmänt jobbig. Dessutom skulle dom ha leksaksdag på dagis och Vinne ville ha med sin klubba och sin hjälm förstås. När vi kom till dagis sa jag åt honom att vi skulle lägga sakerna på hans hylla och så fick han ha dom ute på gården. Det blev livat värre såklart! Det slutade med att han fick ha sakerna och visa dom andra barnen på samlingen och sen lovade han att lägga upp dom på hyllan. (Dock inte mitt förslag utan frökens).

Åker ifrån dagis och ska stanna och köpa med mig en macka. Finns typ inga att välja på men jag tar en med ost och skinka. Kommer till jobbet och inser att det är russin i brödet. Jag hatar russin. Höll på att kräkas och sitter nu här med tom mage, tokig bebis därinne och på ganska trött och dåligt humör. :(

Måste se till att vända den här dagen till något bra! I eftermiddag finns det många måsten nämligen.. Storhandling med en son som förhoppningsvis är på bättre humör när jag hämtar honom, tvätt som ska tas hand om, städning efter snickare, matlagning och annat vardagsbestyr! Hoppas att jag känner mig pigg och glad efter lite mat i magen!

Hoppas er morgon har börjat bättre än min! :)

Over

V.31

Publicerat: 2011-10-26 | 10:44:40 i Allmänt
Så här står det om graviditeten i V.31..

Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, och den ser mer och mer ut som en nyfödd bebis. Den är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.
Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Den som ligger i min mage har iaf lagt sig till rätta! ;) sparkar bara uppåt och åt sidorna, jag känner typ ett huvud mellan benen väldigt ofta och den sprattlar med armarna. :D Det mest obekväma är när den sticker ut rumpan åt ena sidan så att magen blir helt stenhård och sne. Konstigt att dom kan leva där inne i magen egentligen. Dock känner jag att den är ganska stor nu. Den bökar mer än slår kullerbyttor nu! ;)


Längtar som fasan efter lillis nu..
Vill bara att det ska bli december. Fort! <3




Inte min grej!

Publicerat: 2011-10-25 | 16:33:14 i Allmänt

Står och sitter om vartannat på jobbet. Har typ 2 timmar kvar tills jag får åka hem.. :/ har fått en del märkliga krämpor.

• lite foglossning (inte så konstig kanske)
• en nerv ovanför rumpan som hamnar i kläm om jag böjer mig ned och reser mig för snabbt! Ser kul ut men gör förbannat ont
• förmodligen en annan nerv som ligger i kläm i min vänster fot. Värker konstant och försöker jag massera på den börjar jag typ tjuta!

Andra nackdelar med att vara gravid enligt mig!

• problem att raka sig på vissa ställen!
• finns typ inga sköna sätt att ligga och sova på.
• maten får inte riktigt plats i magen längre.
• det tar emot att knyta skor och över huvud taget böja sig ned!
• det värker, trycker, spänner och drar.
• man kan inte ta ett glas vin när man är sugen...

MEN jag vet! det kommer ju något bra utav det.. Absolut!
Jag föder gärna barn för det är absolut det häftigaste man kan vara med om. Och jag är mer än gärna mamma för det bara älskar jag! MEN fy vad jag avskyr att vara gravid!

Så, nu är det färdig gnällt! Jag lovar!
Nu kämpar vi på sista veckorna..

Trevlig kväll på er..

/Gnäll Fia


Fullt ös hela helgen!

Publicerat: 2011-10-24 | 10:10:32 i Allmänt
Då var ännu en helg förbi.. Snart är oktober slut! Bara 2 månader kvar tills vi blir 4 i familjen.. :D

Helgen som var bestod av en massa skojigheter. På fredagen käkade vi mat och såg på Idol inne hos syrran och Fredde. Sen blev det att gå och lägga sig och sova några timmar för att sedan gå upp mitt i natten och bege sig mot Ullared. Jag, syrran, Alex och Ewe hade med oss frukost och begav oss 04.00 till Småland.
Jag körde hela vägen både dit och hem. :) Dit var det kolsvart hela tiden plus att det regnade så det var ganska jobbigt att köra måste jag säga. Man var ju tvungen att vara jätte fokuserad och koncentrerad hela tiden. Man kör ju dessutom halva vägen mitt inne i skogen så det finns ju också en risk att något djur får för sig att springa rakt ut på vägen. Det gick dock bra och vi var framme vid 07.20.

Och tur var väl det! Jag har varit på Ullared många gånger innan men har aldrig varit med om så mycket folk som i lördags. Herregud säger jag bara! :/ Kaos var bara förnamnet... Men vi "strosade" på och var färdiga vid 15.00.. Så många timmars shopping blev det och jag åkte därifrån 5000:- fattigare.. Införskaffade en del saker till bebis och kläder och leksaker till Vincent. Jag och Linus fick väl lite saker vi också. ;) Men barnen går alltid först nuförtiden! :)

Vi var hemma vid 18.30 och då var man ganska slut. Linus&Antton hade då lagat 3-rätters till mig och Ewe. Det blev skagen toast, potatisgratäng med kycklingfile och jättegod egentillagad sås och panacotta med hallon och passionsfrukt. Supergott och man blev faktiskt lite stolt över grabbarna. Dom kan ju dom också! :D
Vi spelade lite spel och vid 23.30 åkte Ewe&Antton hem. Jag kastade mig i sängen och somnade som en stock.

Igår var vi uppe vid 09.00... Vinne skulle få testa att åka skridskor för första gången. Han var superladdad och hade "packat" sina skridskor och sin hjälm i en påse. Det gick faktiskt över förväntan. Jag trodde att han skulle tycka det var jobbigt och svårt men han va så glad så. Förvisso blev det inte så mycket åkande, han stod på skridskorna och vinkade till mig på läktaren flera gånger! <3
Morfar åkte med honom och han tyckte det var superkul.. Så det blir nog fler gånger tror jag.. 
Han erkände dock själv att det var väldigt svårt och halt.. hahha gulle..

Idag är det jobb. Lunch med Jonna. Hämta busgrabbarna på dagis. Ida&Elton kommer på fika. Och ikväll blir det nog en ganska tidig kväll. En helg med alldeles för lite sömn börjar göra sig påmind känner jag. Det kommer väl i efterhand!

Hoppas ni haft en trevlig helg.

Puss på er så hörs vi!

Becka

           image description                

Imorn är det dags!

Publicerat: 2011-10-21 | 11:45:43 i Allmänt
Eller ska man kanske säga inatt! Klockan 04.00 drar vi! Jag, Alex och Ewe åker till Ullared för en massa shopping! Blir att ta med sig stora plånboken då listan har fyllts på typ varje dag nu den här veckan. ;)
Det blir såklart mycket till bebisen och Vinne. Men jag har några saker på listan som faktiskt är till mig själv..

Så ikväll ska jag lägga mig tidigt. Det är nämligen jag som kör! Tur att pappa hann byta till vinterdäck på bilen. Imorse var det ju snorhalt ute och jag kan tänka mig hur vägarna ser ut inatt vid 4-tiden! :/ Vi ska låna deras bil då bagaget är större på den. Och det behövs nog! ;)
Jag har en känsla av att både bagage och baksäten kommer att vara fullproppade med gula påsar!

Så en heldag på Ullared är vad som väntar mig imorn! Och när vi kommer hem på kvällen ska Linus och Antton ha lagat 3 rätters åt oss. :D det blir spännande! Jag har i alla fall kommit med ett önskemål. Pannacotta till efterrätt! Älskart!

Efter jobbet ska jag fika med Charlotte som är "hemma" från storstan och hälsar på. Sen blir det hem, kolla på Idol och sova direkt efter tror jag..

Ha en trevlig helg på er!



Aj Aj

Publicerat: 2011-10-19 | 07:02:29 i Allmänt

Den här graviditeten bara springer förbi och jag hinner knappt med. Är i V.30 nu och har bara 73 dagar kvar till beräknad förlossning. Herregud vart tog alla dagar och veckor vägen!?
Var i alla fall hos Bm i måndags och lillis ligger nu med huvudet nedåt. Det känns också kan jag lova. Känns verkligen som att huvudet ligger precis mellan benen när jag går och reser mig upp. Har fått lite foglossning också. Det strålar och stramar i ljumskar och ländrygg. :/ Tycker verkligen synd om er som har tidiga och stora problem med det. Det gör förbannat ont! Men jag kan stå ut i 10 veckor. ;)

Allt såg i alla fall jättebra ut, Förutom järnvärdet! Men det hade jag på känn. Det var lite lågt redan förra gången och jag har inte ätit några järntabletter sedan dess. Måste börja nu. Det är ju delvis därför jag är så förbannat trött hela tiden. :/

Den här förlossningen har vi planerat att filma! :) Tror att det kan vara väldigt häftigt att ha en film.. Om det nu går som planerat. Men vi får se! Blir det en sån smidig förlossning som med Vinne är det inga problem. Men det kan vara så att det går väldigt fort den här gången då Vinne var född på väldigt "kort" tid så då kanske vi inte hinner med riktigt! ;) Men vi får se.

Idag står först jobb på schemat. Sen blir det lunch med Ida och sedan iväg till dagis för att ta enskilda kort på Vincent! ;) Gulle.. Sen åker vi hem och får besök av älskade vänner för fika och lek. Ikväll ska vi också hinna ta bort Allt ur rummen på övervåningen. För imorn eller på fredag kommer dom och börjar renoveringen! :D Som vi har längtat! Så numera sover Linus&jag på madrasserna på golvet. Det är ganska mysigt! ;)

Nehe ni.. Nu blir det lite frukost här på jobbet.

Ha en bra onsdag i höstmörkret!

Becka

Min fina familj! <3

Publicerat: 2011-10-18 | 11:38:21 i Allmänt

Var och hämtade Canvas tavlan och alla ursöta bilder på Vincent igår på ateljé Carlsbecker!
Visst är det svindyrt men sååå värt varenda krona!

Det gick ju faktiskt inte att undgå att se vilken blandning Vincent är av mig och Linus... :)

Eller vad tycker ni? ;)
Nu är ju bilden lite konstig då jag tagit kort med telefonen på en tavla.. Men ni ser kanske ändå?


Den ständiga oron!

Publicerat: 2011-10-17 | 10:21:10 i Allmänt

Jag har ett "problem" just nu! Går ofta och längtar efter lillis i magen nu. Samtidigt som jag är livrädd för hur livet med 2 barn kommer att se ut!? Hur kommer Vincent att ta det? Kommer kärleken räcka åt 2 barn? Har jag gett Vinne FÖR mycket kärlek och uppmärksamhet, eller kan man ge ett barn För mycket utan att det blir fel? Hur kommer den lilla att vara? Kommer jag verkligen räcka till? Hur prioriterar man? En ledsen bebis eller en liten pojke som vill leka med sin mamma?

Som ni ser funderar jag en hel del just nu. Linus kommer ju att vara mitt uppe i sin hockey säsong.. Jag har en underbar familj som alltid ställer upp och hjälper till när det behövs men jag vill ju klara mig själv! :/

Jag försöker mitt i all oro ändå tänka att det kommer att gå galant! Vinne kommer älska den här lilla bebisen lika mycket som vi och bebisen kommer att bli snäll och nöjd. Amningen kommer att funka och den kommer att finna sig i det mesta. Men så kommer det som vanligt ett MEN!

Vi kan få ett barn med ont i magen och som är missnöjd med livet som bebis som sin storebror! Det kommer jag alltid att ha i bakhuvudet!

Nu ska jag försöka tänka positivt! Min största oro kommer alltid att ligga hos Vincent! Är han redo för ett syskon!?
Det återstår att se! :)

Kram på er sålänge...


Så var den här söndagen snart slut!

Publicerat: 2011-10-16 | 17:26:30 i Allmänt
Hej på er.. Står på jobbet och dricker en Loka päron. Har verkligen bara sug efter Fanta och Loka numera. Ingen Cola eller Pepsi Max här inte.. Men det går ju i vågor har jag märkt. ;) Det kom precis in en kille på gymmet som skulle sola. Han stank verkligen askkopp och jag höll på att avlida. Den lukten är för tillfället hemsk! Känns som att jag också luktar nu! :/ Jaja idag har jag alltså bara jobbat. 10-19 är det som gäller på söndagar. Så mycket mer hinner man inte med. Ska hem och mysa i soffan sen. Jag har beställt Lövbiff och pommes av min kära sambo. Den ska vara klar 19.15 prick! :)

Jag kom på att jag är inne i en skriva-lista-period. Jag skriver listor på allt! Just nu är det namn till bebisen, shopping lista till Ullared, matlista, att göra lista.. Ja som ni ser. Listor här och listor där! Linus fick en liten att göra lista idag han också. Han ska inte bara ligga och lata sig en söndag han heller såklart! heheh

Veckan som kommer är fullspäckad. Det gillar vi! Imorn blir det jobb på förmiddagen, besök hos barnmorskan, lunch och hämtning av 3 vilda grabbar på dagis. :D

Jag ska lämna in vår vagn på lite service nu i veckan tänkte jag. Vill att allt ska vara tipptopp när lillis kommer såklart! I veckan ska vi även montera ner sängen och allt annat och "flytta in" i bebisen rum tills vårt sovrum är klart! Så nu blir det att sova på madrasserna på golvet ett tag framöver. Jag sover ändå så illa på nätterna nu och har ont typ överallt när jag vaknar på morgonen! Så det är lugnt för min del!

På tisdag händer det en spännande grej. Det kommer en kille och demonstrerar lasern för mig på kvällen! ;) Får se vad det leder till. Tror till 99% att jag kommer att köpa den direkt. Om jag känner mig själv rätt. Linus får vara med och inspektera och lyssna han också tror jag! hehe

På onsdag är det fotografering på dagis. På morgonen är det gruppfoto och vid 14 ska Vincent ta sina enskilda bilder. Lilla snyggis! Våra bilder och tavlan från ateljé Carlsbecker är också klara nu så dom ska vi också hämta ut i veckan! Bara att ta det lilla lugna nu sista timmarna på den här veckan, ladda om och ta nya tag.

Kram på er

Becka

Utvecklingssamtal

Publicerat: 2011-10-14 | 15:54:06 i Allmänt

Idag är det fredag! Jag har hunnit en hel del idag.. Så är det när man är effektiv! ;)
Jag har städat, tvättat, rensat kyl och skafferi, duschat och varit på utvecklingssamtal på dagis! Och nu står jag här på jobbet där jag ska stå till 20.00 ikväll!

Samtalet på dagis gick jättebra! Hittills verkar det som om vi har lyckats bra med lilleman! :) han är både snäll och hjälpsam tydligen!
Det är alltid kul att höra hur han är på dagis och mot de andra barnen. Tydligen har vi en liten herre som hjälper de yngre barnen och rättar andra som gör eller säger fel! :) ha ha
Alla fröknar tyckte att han hade blivit väldigt stor på kort tid och dom trodde även att Vinne skulle bli en toppen brorsa! Det tror jag också.. <3

Fick även lite positiv information om att när Vinne ska börja gå 15 timmar i veckan efter jul finns det en plats på dagis då barnet måste vara hemma alla lovdagar men då betalar man ingenting för dagis platsen! :) hade jag ingen aning om! Men den platsen är ju given. Sparar vi 1260 kronor varje månad! :)

Nu ska jag dricka lite kaffe!

Efter jobbet blir det fredagsmys!

Trevlig helg på er!

Becka


Världens underbaraste son

Publicerat: 2011-10-12 | 22:12:48 i Allmänt

Vi har haft en mysig eftermiddag/kväll hemma hos Alex... :)
Dock mår jag inget vidare nu. Känner mig febrig och kan inte andas med näsan. Min lilla fina son vet i alla fall hur man får sin mamma på lite bättre humör.

Vi kom in genom dörren hemma och jag satt på huk för att ta av honom skorna. Då säger jag;
"du får somna i soffan ikväll för mamma är lite sjuk".
"har du feber mamma?"
"ja, jag har nog feber"
"jag kan klappa dig, jag är din kompis..stackars mamma!"

Söta lilla älskling! Nu ligger han här i soffan och sover sött..

Älskar verkligen den här lilla pojken mer än allt! <3


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!